Αναλύουμε αντικειμενικά το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, θετικά και αρνητικά. Κάνουμε μία απλή ανάλυση για να μπορούν να το κατανοήσουν όλοι μέσω ενός Κορωπιώτη οικονομολόγου που μας βοηθάει στο κομμάτι αυτό.
Αρχικά να τονίσουμε ότι το κράτος το 2010 ήταν μεταξύ χρεοκοπία και ΔΝΤ. Λεφτά μπορούσε να βρει μόνο μέσω φόρων και έχουμε φτάσει στο σημείο να μπορούμε με όσα έχουμε μαζέψει να βγάζουμε τα έξοδά μας μόνοι μας.
Ξεκινώντας από τα αρνητικά:
1) Συνέχιση του ΕΝΦΙΑ με μείωση 7% για το 2015 με σκοπό το ταμείο με τα χρήματα αυτά να περάσει τους Δήμους και τις Περιφέρειες για να τα διαχειριστούν εκείνοι
2) Φορολόγηση εισοδήματος με τους ίδιους φορολογικούς συντελεστές
3) Φορολογία επιχειρήσεων με τους ίδιους συντελεστές για το 2015
4) Αφορολόγητο στα ίδια επίπεδα.
Θετικά:
1) Καμία μείωση σε συντάξεις και μισθούς
2) Στο τέλος του 2016 μείωση φορολογικών συντελεστών εισοδήματος από το 42% στο 33% το ανώτερο
3) Στο τέλος του 2016 15% φορολόγηση στις επιχειρήσεις
4) Κατάργηση τεκμηρίων από φέτος
5) Πρόσκληση νέων επενδύσεων και συνέχιση των έργων επένδυσης του "Ελληνικού"
6) Αξιοποίηση με δανεισμό κρατικών αεροδρομίων της επαρχίας που "μπαίνουν" μέσα οικονομικά και είναι σε άθλια κατάσταση
7) Με το που συμφωνήσει με τους δανειστές στα τέλη Ιανουαρίου άμεσα λαμβάνει μεγάλο μέρος από τα χρήματα που έκοψε η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα ύψους 1,5 τρις για να μειώσει την ανεργία.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα των επενδύσεων είναι ότι ο ΟΠΑΠ ως η μεγαλύτερη επικερδής επιχείρηση πριν πωληθεί σε ιδιώτη, δίνει περισσότερα χρήματα τώρα στο κράτος από τους φόρους, παρά πριν από τα κέρδη.
Σχόλιο:
Το 2009 μόνο με έναν ΕΤΑΚ που έβαλε ο Καραμανλής λέγοντας ότι έχουμε πρόβλημα, ο κόσμος στήριξε κατευθείαν το "Λεφτά Υπάρχουν" του Γ. Παπανδρέου και το πλήρωσε πολύ ακριβά και ακόμα το πληρώνει. Τώρα, που έχουμε τα εχέγγυα να βγούμε από αυτήν την κρίση και τις τόσες θυσίες που κάναμε θα ξανα πιστέψουμε ψέματα του τύπου ότι υπάρχουν λεφτά; Αυτήν την Κυριακή ψηφίζουμε για τα παιδιά μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το Koropi Press δίνει το δικαίωμα σε κάθε αναγνώστη να σχολιάσει οποιαδήποτε δημοσίευση. Σας παρακαλούμε τα σχόλια να είναι κόσμια και να μην υπάρχουν χυδαία μηνύματα.
KP